Φαγόπυρο
Το φαγόπυρο είναι γνωστό και ως μαυροσίταρο. Θεωρείται “ψευδο-δημητριακό” καθώς στην ουσία πρόκειται για σπόρο.
Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στις ασιατικές χώρες όπου και αποτελεί βασικό συστατικό για την παρασκευή των noodles.
Το φαγόπυρο περιέχει πολλή πρωτεΐνη σε σχέση με την χαμηλή ποσότητα των δημητριακών, τις περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τις βιταμίνες Ε και Κ, φολικό οξύ και είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο χαλκός, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος, το κάλιο, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος.